Наслідки повторної атаки рф на Україну: загиблі у Кривому Розі і Запоріжжі, руйнування на Хмельниччині

Наслідки повторної атаки рф на Україну: загиблі у Кривому Розі і Запоріжжі, руйнування на Хмельниччині

Вранці 27 серпня рф здійснила повторну атаку на міста України за допомогою "шахедів" і ракет зі стратегічної авіації.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що у Кривому Розі російська ракета зруйнувала готель.

"Двоє людей загинули через ракетний удар по готелю в Кривому Розі, що стався вночі. Це жінка та чоловік. П'ятеро постраждали. У лікарні 43-річна жінка – "важка". Госпіталізований і 37-річний чоловік. Він в стані середньої тяжкості. Ще три потерпілі оговтуватися будуть вдома", - зазначив він.

Лисак додав, що наразі невідома доля ще двох людей, ймовірно, вони можуть перебувати під завалами. Пошкоджені також 6 магазинів, 4 багатоповерхівки, 8 авто.

На Запоріжжі внаслідок нічної атаки російських "шахедів" дві людини загинули та чотири дістали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Росіяни нанесли попередньо сім ударів безпілотними літальними апаратами по території Запоріжжя та Запорізького району. Загинув чоловік, поранення отримали чоловік та жінка. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки, сталося займання сухої трави на відкритій території", - додав він. 

Голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін проінформував, що у Хмельницькій області у результаті російської атаки загорілися два приватні будинки і постраждала одна людина.

"Вночі під час повітряних тривог на території Хмельницької області наші сили ППО збили 8 ворожих цілей. Працюють усі відповідні служби та встановлюються місця падіння уламків.
Разом з тим, внаслідок атаки виникло загоряння двох приватних будинків. Чоловік, який проживає в будинку отримав контузію", - додав він.

Нагадаємо, вранці 26 серпня рф здійснила одну з наймасовіших атак за весь час повномасштабної війни. Армія рф запустила 236 засобів повітряного нападу противника: 127 ракет та 109 ударних БпЛА.

Загалом в результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БпЛА.

Руйнування дістали енергетичні об'єкти, зокрема пошкоджена Київська ГЕС. Через це в Україні застосували спочатку аварійні, а потім і стабілізаційні відключення.