Україна надасть адміністрації Байдена цілі в рф, які вона може уразити, - Politico

Україна надасть адміністрації Байдена цілі в рф, які вона може уразити, - Politico

Українські чиновники готуються представити високопосадовцям національної безпеки США список далекобійних цілей у росії, які, на їх думку, можуть вразити київські військові, якщо Вашингтон скасує обмеження на озброєння США.

Про це з посиланням на "трьох осіб, знайомих з діяльністю України", пише Politico.

За даними видання, Україна використає цей список як останню спробу переконати Вашингтон скасувати обмеження на використання зброї США в росії.

"Хоча Україна раніше надала США деякі свої потенційні цілі в росії, цей список має бути більш детальним", - йдеться у статті.

За інформацією Politico, представляти цей список у США цього тижня поїдуть міністр оборони України Рустем Умеров і голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Зазначається, що візит Умерова та Єрмака відбудеться в той момент, коли Україна продовжує вторгнення в російський прикордонний район Курщина та бореться з наслідками масованого ракетного удару Москви по її енергосистемі.

"Українські чиновники давно лобіювали в адміністрації Байдена зняти обмеження на озброєння США, щоб їхні військові могли легше розпочати наступ усередині росії та відтіснити російські сили від кордону. Адміністрація з початку війни заявляла, що побоюється, що скасування обмежень може спровокувати росію на ще більш агресивні напади на Україну", - йдеться у статті..

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після масованої атаки рф на енергосистему України 26 серпня сказав, що "не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень".

"Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли росія використовує і власну зброю всіх типів, і "шахеди", і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор", - додав він.