Зеленський у вересні представить США план перемоги України у війні з рф

Зеленський у вересні представить США план перемоги України у війні з рф

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у вересні представить план перемоги президенту США Джо Байдену та передасть його кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Про це він сказав на пресконференції під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Один із напрямків, частина якого вже зроблено, це Курщина. Другий – це стратегічне місце України в безпечній інфраструктурі світу. Третій напрямок – це потужний пакет примусу росії до закінчення війни дипломатичним шляхом. І четвертий напрямок – економічний. Про це докладно говорити не буду. План підготовлений", - сказав Зеленський.

За його словами, план він спочатку продемонструє Байдену на зустрічі у вересні, після чого передасть план кандидатам у президенти Гарріс і Трампу.

Він зазначив, що Курщина є частиною плану, головний момент - примус росії закінчити війну справедливо для України.

"Якщо цей план буде прийнятий і виконаний, ми віримо, що спрацює головна мета", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, два ключових радника Дональда Трампа представили йому план припинення війни росії в Україні – якщо він переможе на президентських виборах – який передбачає, що Україна отримає більше американської зброї, лише якщо ввійде на мирні переговори. За цим планом, Сполучені Штати водночас попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку США. 

Сам Трамп неодноразово казав, що якщо стане президентом, "посадить Зеленського і путіна" за стіл переговорів і ще до інавгурації завершить війну в Україні.

Гарріс щодо планів і перспектив завершення війни в Україні не висловлювалася.