ЛОВА: У школах в окупації вводять пропагандистські предмети, пайовики можуть втратити землю

ЛОВА: У школах в окупації вводять пропагандистські предмети, пайовики можуть втратити землю

“Захист батьківщини” та "родинознавство" вивчатимуть у школах самопроголошеної “лнр”. У 2025 році фермери та пайовики в окупації втратять земельні ділянки, якщо не переоформлять їх за законами рф.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, з 2 вересня у школах самопроголошеної “лнр” впровадять низку нових предметів, спрямованих на не розвиток фізико-математичних, правових чи гуманітарних здібностей учнів, а на пропаганду.

Так, замість безпеки життєдіяльності вони вивчатимуть “захист батьківщини”. Як факультатив, але з обов’язковим відвідуванням вводять "родинознавство" – курс нібито має “сформувати прихильність до російських духовних цінностей”.

“Крім  того, окупанти, за їхніми ж словами, планують повернути дітей до станків на уроках труда”, – розповіли в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що з 1 січня 2025 року на окупованій Луганщині особи, чиї земельні ділянки виявляться незатребуваними, втратять право власності на них. Це стосується, зокрема, й пайовиків.

“Аби зберегти землю в себе, її необхідно швидко переоформити за законодавством рф. Відповідно, треба мати пакет документів російського зразка, починаючи від паспорта та кадастрового номера. Такі вимоги росіян”, - зауважили у ЛОВА.

Нагадаємо, з 1 вересня у школах окупованої Луганщини запустять виховну програму “Луганський характер”, яка увібрала досвід радянської системи освіти з виховання “патріотів”.