Російські війська дуже швидко просуваються у напрямку Покровська уздовж залізничних колій, - ISW

Російські війська дуже швидко просуваються у напрямку Покровська уздовж залізничних колій, - ISW

Російські війська досягли значного тактичного прогресу на покровському напрямку на тлі повідомлень про те, що українські війська відступили з окремих районів на південний схід від Покровська.

Про це йдеться у звіті Американського інституту війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 серпня, підтверджують, що російські війська просунулися понад два кілометри від своєї останньої підтвердженої позиції в північно-західну Новогродівку (на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Дубініна, що свідчить про те, що російські сили додатково утримують позиції в центральній частині міста.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 27 серпня, показують, що російські війська незначно просунулися в південно-східну Гродівку (на схід від Покровська та на північний схід від Новогродівки) і захопили Калинове (на південний схід від Покровська та на південний схід від Новогродівки).

"Російські мілітаріблогери також стверджували, що українські війська "втратили" Маринівку (безпосередньо на південь від Новогродівки), а підрозділи 228-го мотострілецького полку рф захопили Мемрик, хоча ISW ще не спостерігала візуальних доказів дій російських військ у цих населених пунктах", - йдеться у звіті.

ISW зазначає, що останні темпи просування росіян на покровському напрямку були відносно швидкими, і російські сили просунулися через більшу частину Новогродівки за лічені дні.

"Схоже, що російські війська віддають перевагу просуванню вздовж залізничної колії в Новогродівці в напрямку Покровська, а не ведення боїв по всій міській території населеного пункту. Порівняно швидке просування росіян до Новогродівки за останні 24 години, ймовірно, частково спричинене явним відступом українських військ з Новогродівки. Теоретично російські війська могли б відносно легко просунутися через Новогродівку, незважаючи на її відносну забудову міста, якби українські захисники не отримували їхні аванси", - зазначається у звіті.

Раніше ISW оцінювало, що російським військам знадобиться більше часу, щоб захопити Новогродівку, але інститут визнає, що "ця оцінка виявилася невірною та базувалася на тому, що українські сили зберігають позиційну оборону в межах урбанізованих районів Новогродівки, що, здається, наразі не так".