"Жарти закінчились": ТЦК дозволити стріляти на ураження після нападу у Луцьку

"Жарти закінчились": ТЦК дозволити стріляти на ураження після нападу у Луцьку

До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження.

Про це йдеться у заяві Волинського обласного ТЦК та СП.

Зазначається, що таке рішення ухвалено після нещодавнього озброєного нападу на пост охорони Луцького міського ТЦК та СП.

"27 серпня вночі невідомий відкрив вогонь по посту охорони Луцького ТЦК. У результаті нападу був поранений старший солдат М., який зараз знаходиться на лікуванні у госпіталі. Солдати роти охорони, які у цей час несли службу, діяли рішуче згідно з обставинами і відкрили вогонь у відповідь. Злочинцю вдалося втекти з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці", - йдеться у повідомленні.

У заяві наголошують, що ТЦК — це режимний обʼєкт.

"У випадку загрози життю військовослужбовців — вони відкриватимуть вогонь на ураження", - йдеться у заяві.

"Військовослужбовці, які вчора перебували на посту охорони — це військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ТЦК. Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил. "Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх...», — кажуть сьогодні вони", - цитує ТЦК, додаючи, що "жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону".

Нагадаємо, ГУ Національної поліції у Волинської області повідомляло, що у зв'язку із стріляниною у Луцьку ввели спеціальну поліцейську операцію, спрямовану на пошуки злочинця.

Нацполіція області вже розпочала кримінальне провадження за фактом посягання на життя військовослужбовця згідно зі ст. 348 Кримінального кодексу України. Нападнику може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.