ЛОВА: Окупанти приховують показники готовності Сєвєродонецька до опалювального сезону

ЛОВА: Окупанти приховують показники готовності Сєвєродонецька до опалювального сезону

На третій рік окупації Сєвєродонецька про відновлення центрального опалення у місті інформації обмаль. У захоплених у 2022 році містах та селах Луганщини нотаріус приймає раз на два-три місяці.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

У ЛОВА нагадали, що вже третій рік загарбники, готуючись до осінньо-зимового періоду, обіцяють відремонтувати систему централізованого теплопостачання у Сєвєродонецьку та Лисичанську. У Лисичанську восени 2023 року спробували влаштувати показовий запуск, але невдало – населення залишилося без тепла. Цьогоріч показники готовності до опалювального сезону прифронтових міст приховують.

“Тим часом у Сєвєродонецьку, у державних установах, які повідкривали росіяни, почали встановлювати модульні котельні. Розуміють, що надія на централізоване опалення невелика. Звичайні люди почекають ще”, - прокоментували в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що у самопроголошеній “лнр” не вистачає нотаріусів. У багатьох населених пунктах, захоплених у 2022 році, нотаріуси ведуть виїзні прийоми. Зокрема, у Біловодську, Троїцьку, Новоайдарі, Сватовому чи Міловому, послуги нотаріуса можна отримати раз на три місяці. У Новопскові – тричі за пів року.

“У Сєвєродонецьку ситуація була дещо кращою – туди двічі на тиждень приїздила спеціалістка з сусіднього Лисичанська. Тепер, ніби, буде свій”, – розповіли у ЛОВА.

Нагадаємо, минулоріч у Сєвєродонецьку окупанти не запустили централізоване опалення у Сєвєродонецьку.