Нідерланди не встановлювали жодних обмежень на застосування F-16 на території росії

Нідерланди не встановлювали жодних обмежень на застосування F-16 на території росії

Україна може застосовувати голландські винищувачі F-16 на території росії, жодних обмежень по радіусу дії немає.

Про це заявив командувач збройними силами Нідерландів Онно Ейхельсхайм, повідомляє NOS.

"Ми не встановлюємо жодних обмежень на використання та радіус дії F-16 за умови дотримання законів війни", - наголосив він.

Ейхельсхайм вважає атаку України на територію росії "геніальною з практичної точки зору".

"Вони захопили велику територію досить швидко в хороший спосіб, за допомогою нових методів. Роблячи це, вони створили дилему для путіна", — каже Ейхельсхайм.

"Україна повинна діяти інакше, ніж вона робила в минулий період, тому що зараз це статичний фронт. Тож я дуже добре розумію з військово-оперативної точки зору, що Україна намагається зробити це таким чином", — ззначив він.

Ейхельсхайм додав, що в нього, як у командувача збройних сил Нідерландів, "не було б проблем", якби голландська зброя також використовувалася в таких наступальних діях.

"Україна може використовувати ресурси, які ми надаємо, як забажає, за умови дотримання гуманітарного права війни", - зазначив він. Американці з цим частково згодні, каже Ейхельсхайм, який відвідує своїх колег у США.

"Вони мають різні обмеження, але вони також постачали інші системи зброї. Ми, безумовно, на одній хвилі, щоб гарантувати, що Україна виграє війну. Я думаю, що ми докладаємо всіх зусиль, щоб це сталося", - підкреслив він.

Нідерланди надали Україні 24 літаки F-16. Ейхельсхайм не сказав, скільки з них уже розгорнуто в Україні.

Нагадаємо, 6 серпня у Держдепі США заявили, що рішення про застосування Україною F-16 углиб по території росії мають ухвалити усі члени НАТО.