Верещук наголосила на строках виконання проєкту з покращення житлових умов ВПО

Верещук наголосила на строках виконання проєкту з покращення житлових умов ВПО

В Ірпені Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела виїзну нараду щодо стану реалізації проєкту з міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов ВПО».

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Проєкт реалізується за фінансової підтримки уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW) та за сприяння Мінреінтеграції. Виконавцем проєкту є Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Проєктом передбачено відбудову зруйнованих внаслідок бойових дій будинків та будівництво нових житлових об’єктів у п’яти областях України.

У межах наради, окрім Київської, учасники обговорили процес будівництва та деталі реалізації проєкту у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

«Працюємо над тим, щоб процес будівництва та реконструкції житла проходив відповідно до встановлених строків. Тому спільно координуватимемо всі процеси, контролюватимемо кожен етап робіт, щоб забезпечити своєчасне завершення цих проєктів», — зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, розробляється механізм соціальної оренди житла — оренда з правом викупу у рамках житлового проєкту МОМ для переселенців.