Ексчиновника Луганської ОДА підозрюють в організації псевдореферендуму

Ексчиновника Луганської ОДА підозрюють в організації псевдореферендуму

“Депутату народної ради лнр III скликання” заочно повідомили по підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний – проросійськи налаштований 69-річний житель Луганщини, який до 2014 року обіймав посаду начальника відділу контролю апарату Луганської облдержадміністрації, а після окупації території Луганської області долучився до формування самопроголошеної “лнр”.

У 2018 році чоловік взяв участь у незаконних виборах та став “депутатом” псевдореспубліки. Відтоді - просував проросійські наративи, долучався до розроблення “законодавства” псевдореспубліки.

Також він проводив агітаційні зібрання з мешканцями, ветеранами та трудовими колективами у Луганську, публічно наголошував про необхідність приєднання до складу рф.

У вересні 2022 року “депутат” проголосував за призначення фейкового референдуму. За результатами цього “волевиявлення” рф анексувала тимчасово окуповані території Луганської області.  

Спеціальне досудове розслідування ведуть слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Нпагадаємо, за причетність до псевдореферендуму оголосили у розшук ексдепутатку “лнр” та підприємицю з Луганщини.