Засудили екскерівника «Луганськгазу», який передав майно окупантам

Засудили екскерівника «Луганськгазу», який передав майно окупантам

Екскерівника Старобільського міжрайонного управління експлуатації газового господарства АТ «Луганськгаз» визнали винним у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Йому призначили максимальне в межах санкції покарання ‒ 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловіка позбавили права впродовж 15 років обіймати посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що в березні 2022 року окупанти створили та організували роботу структурного підрозділу «державного унітарного підприємства лнр «Луганськгаз» на захоплених виробничих потужностях регіональної газової компанії.

Колишній посадовець добровільно обійняв посаду «начальника» вказаного терпідрозділу.

За даними правоохоронців, засуджений передав ворогові усе рухоме та нерухоме майно, що залишилося на тимчасово окупованій території міста та є власністю українського акціонерного товариства. Почав провадити господарську діяльність у взаємодії з незаконними органами влади держави-агресорки.

«Дотепер він очолює відділення у захопленому населеному пункті та підтримує дії росії, підписує юридично нікчемні документи та за віддану роботу на окупантів отримує нагороди від міністерства енергетики рф», – зазначили у прокуратурі.

Вирок ухвалили заочно. Чоловік відбуватиме покарання з моменту затримання.

Наразі його оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, Служба безпеки зібрала докази вини ще одного керівника окупаційного органу, який добровільно співпрацював з незаконною владою держави-агресорки. Зловмисником виявився колишній головний інженер підприємства «Луганськгаз», яке окупанти заснували у 2014 році після створення самопроголошеної «лнр».