Оголосили вирок бойовику, який воював за рф на Луганщині, а потім “заліг на дно” в Одесі

Оголосили вирок бойовику, який воював за рф на Луганщині, а потім “заліг на дно” в Одесі

За матеріалами СБУ 14 років тюрми отримав “командир роти” з угруповання “Призрак”, який допомагав росіянам захоплювати Луганщину.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Мова йде про 45-річного одесита. У 2014 році він допомагав окупантам захоплювати Голубівку та Михайлівку в Луганській області.

”Згодом поплічник окупантів приховано повернувся до Одеси, де “заліг на дно” та тривалий час переховувався від правосуддя”, - розповіли в СБУ.

Влітку 2023 року контррозвідники Служби безпеки встановили його місцеперебування й затримали в обласному центрі. Під час обшуків виявили фото та інші докази перебування чоловіка у лавах бойовиків.

За матеріалами справи, у 2014 році фігурант брав участь у масових провокаціях в Одесі, а потім втік до ростова-на-дону. Звідти чоловік виїхав на окуповану Луганщину. Там його призначили “командиром роти” терористичного угруповання “Призрак”, яке ввійшло до складу “2-го армійського корпусу” південного військового округу рф.

”Перебуваючи в рядах ворожого підрозділу, його ватажок брав участь у бойових діях проти сил АТО в районах Лисичанська та Алчевська”, - йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації) та призначив йому 14 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури. 

Нагадаємо, за зґвалтування рубіжанки оголосили підозру бойовику з "днр".