10 років тюрми можуть отримати двоє луганських колаборантів, які стали “єдиноросами”

10 років тюрми можуть отримати двоє луганських колаборантів, які стали “єдиноросами”

СБУ завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальні матеріали стосовно ще двох колаборантів, які через фейкові “вибори” на окупованій території Луганської області стали “депутатами” псевдопарламенту “лнр”.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Один з них - луганський підприємець Василь Леонов, якого у серпні минулого року куратори внесли до списку “кандидатів у депутати” від пропутінської партії “єдина росія”.

Наразі колаборант засідає у “народній раді лнр” у якості “депутата” та голови одного з “комітетів”.

“Крім того, він очолює так званий "Луганський республіканський гуманітарний центр “єдиної росії”. Через цю структуру партія путіна поширює свій вплив на захоплену територію України та зміцнює окупаційні органи влади”, - наголосили в СБУ.

Друга фігурантка - луганчанка Антоніна Машкова. Вона також представляє “єдину росію” у незаконній “народній раді” та обіймає у місцевій посаду “співголови” Луганського відділення політсили.

“Крім прийняття юридично нікчемних “нормативних актів”, правопорушники беруть участь у сюжетах російських пропагандистів та ведуть агітацію на користь агресора у “виборчих округах”, - йдеться у повідомленні.

Обидвох правопорушників обвинувачують за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їх оголосили у розшук. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування проводило ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Процесуальне керівництво вела Луганська обласна прокуратура.

Нагадаємо, підозру у колабораціонізмі отримали двоє окупаційних "депутатів" з Луганщини.