В ISW повідомили, що росія продовжує просування на Донеччині

В ISW повідомили, що росія продовжує просування на Донеччині

Американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що російська армія просунулася під Торецьком та біля Часового Яру Донецької області.

Про це йдеться в їхньому останньому звіті.

Зазначено, що 7 та 8 вересня російські окупанти продовжували наступальні дії:

  • на північний схід від Сіверська в районі Григорівки;
  • на схід від Сіверська Верхньокам’янського ;
  • на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Виїмки.

"Російські війська нещодавно трохи просунулися на північ від Часів Яр і продовжили наступальні операції в цьому районі 8 вересня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно досягли незначних успіхів у полях на північ від Калинівки (на північ від Часів Яру). 7 і 8 вересня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, на північ від Часового Яру в напрямку Майського та на південний схід від Часового Яру в районі Андріївки та Кліщіївки", - розповіли фахівці.

Крім того, в ISW стверджують, що росіяни нещодавно просунулися у східному Торецьку та продовжили наступальні операції в цьому районі 8 вересня.

"Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися у східному Торецьку. 7 і 8 вересня російські війська продовжували наступальні дії в районі Торецька, на південь від Торецька в районі Нелипівки і на південний захід від Торецька в районі Сухої Балки", - розкакзали аналітики.

Нагадаємо, що рф може вже незабаром використати іранські ракети для атак по Україні.