Головнокомандувач ЗСУ прокоментував ситуацію з катастрофою F-16

Головнокомандувач ЗСУ прокоментував ситуацію з катастрофою F-16

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський зробив заяву щодо катастрофи винищувача F-16 в Україні та результатів розслідування.

Про це пише CNN.

Так Олександр Сирський розповів, що загиблий льотчик "збив дві ракети і атакував, переслідуючи третю крилату ракету, використовуючи бортове озброєння".

Наразі, як зазначив гооовнокомандувач, комісія Міністерства оборони проводить розслідування, щоб з'ясувати всі факти катастрофиж.

"Я думаю, результати розслідування будуть усім відомі найближчим часом", - сказав Сирський, додавши, що "ми не збираємося це приховувати".

Він також зазначив, що важлива не кількість винищувачів, а якість і те, як вони використовуються.

"Ефективність застосування цих літаків доведена результатами - знищенням чотирьох крилатих ракет парою F-16, тож це, безумовно, посилить наші оборонні можливості, перш за все, в боротьбі з крилатими ракетами противника", - пояснив Олександр Сирський.

Згідно його слів, українські льотчики тренуються на F-16 щодня для відбиття різних видів повітряного нападу противника.

"На цих тренуваннях було з'ясовано, що його основне призначення - боротьба з крилатими ракетами противника. І, звичайно, з літаками противника, якщо вони зможуть перелетіти лінію зіткнення", - резюмував Сирський.

Нагадаємо, що Сирський також оголосив цілі на території рф, по яких битиме зброєю Україна.