ЛОВА: В окупантів немає коштів на заклади культури, перевірки на кордоні “лнр” та рф посилюють

ЛОВА: В окупантів немає коштів на заклади культури, перевірки на кордоні “лнр” та рф посилюють

Ще у сімох населених пунктах окупованої Луганщини можуть закрити заклади культури. При виїзді з самопроголошеної “лнр” до рф ретельно перевіряють на зв’язки з Україною.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, під загрозу закриття самопроголошеній “лнр” потрапили заклади культури ще у сімох населених пунктах. Персонал там підпаде під скорочення. Мережу таких закладів, за словами загарбників, “оптимізують” через відсутність коштів на ремонти та закупівлю апаратури.

”У якості альтернативи пропонують клуби на колесах, сім з яких мають надійти з росії вже у вересні. Щоправда, ці автівки теж нічим не обладнані, але їхнє оснащення відбуватиметься коштом місцевих бюджетів. Масові заходи за допомоги цих пересувних закладів проводитимуть виключно із дозволу фсб”, – зауважили у ЛОВА.

Також повідомляється, що окупанти посилили перевірки на кордоні самопроголошеною “лнр” і рф.

“Шлях до росії ускладнюють щоразу. Ретельно оглядають речі, документи, гаджети, по декілька разів запитують про мету поїздки. Якщо мають інформацію, що особа бажає виїхати на підконтрольну уряду України територію – затримують на 10 діб для більш детальної перевірки. Намагаються утримати насильно. Нагадаємо, що перевірки для тих, хто виїжджає з території “лнр” росіяни обіцяли скасувати ще восени 2022 року”, – розповіли у ЛОВА.

Раніше повідомлялося, що пересувні автоклуби від окупантів приходять без обладнання.