Екскерівника Лисичанського автодору засудили за пособництво ворогу

Екскерівника Лисичанського автодору засудили за пособництво ворогу

За матеріалами СБУ заочний вирок отримав колишній керівник Лисичанської філії ДП «Луганський автодор».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Правоохоронці довели, що очільник структурного підрозділу не виконав наказ керівництва про припинення господарської діяльності, консервацію техніки та недопущення її використання росіянами.

Він залишився в окупації та у серпні 2022 року добровільно обійняв посаду начальника філії «Лисичанський райавтодор» підконтрольного окупаційній владі «дуп лнр «Луганський автодор».

Зловмисник провів на підприємстві інвентаризацію та передав окупаційній владі усі його активи.

Потім він приймав управлінські рішення в інтересах окупантів, сприяв відновленню автодорожньої інфраструктури та логістичної спроможності для доставки окупаційними військами зброї до зони бойових дій.

Суд кваліфікував дії фігуранта як пособництво державі-агресорці (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України) та засудив до 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна в дохід держави.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати його затримання.

Наразі правопорушник перебуває у розшуку. Вживаються заходи щодо його притягнення до відповідальності.

Досудове розслідування здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у взаємодії з УСБУ у Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Нагадаємо, засудили колишніх голову Чмирівської сільради та виконуючого обов’язки старости Красноталівської сільської ради, які після повномасштабного вторгнення рф почали співпрацювати з окупантами.