Отримав медаль "за заслуги" від окупантів: оголосили вирок “директору” конезаводу з Луганщини

Отримав медаль "за заслуги" від окупантів: оголосили вирок “директору” конезаводу з Луганщини

До 5 років позбавлення волі заочно засудили жителя Луганської області, який при окупантах очолив “Лимарівский кінний завод № 61”.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Прокурори Черкаської обласної прокуратури у суді довели вину 68-річного жителя Старобільського району за фактом колабораціонізму (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Зазначається, що він у листопаді 2022 року добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду директора “гуп луганской народной республики “Лымаревский конный завод № 61”.

Це незаконно створене та зареєстроване за законодавством рф підприємство безпосередньо підпорядковане “міністерству” сільського господарства самопроголошеної “лнр”. На своїй посаді засуджений організовував та забезпечував провадження там господарської діяльності з метою наповнення бюджету псевдореспубліки.

“Крім того, на своїй сторінці у соціальних мережах чоловік відкрито пишається діяльністю свого підприємства під прапором рф та символікою “лнр”. За так звану “службу” фігурант нагороджений медаллю “за заслуги” перед окупаційною владою рф”, - розповіли в прокуратурі.

Вироком Соснівського районного суду Черкас за результатами спеціального судового провадження обвинуваченого визнали винним та призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади на строк 15 років.

Нагадаємо, екскерівника Лисичанського автодору засудили за пособництво ворогу.