Росіяни завдали удару по скупченню українських військових на Сумщині, - DeepState

Росіяни завдали удару по скупченню українських військових на Сумщині, - DeepState

Аналітичний канал DeepState стверджує, що росіяни завдали удару "Іскандерами" по місцю збору українських військових на Сумщині.

DeepState пише, що це сталося біля села Бездрик.

"Трагічні кадри удару Іскандерами по місцю збору/шикування на відкритій місцевості Сил Оборони біля Бездрика на Сумщині", - пишуть аналітики і публікують фото наслідків влучання.

Вони зазначають, що про цей удар 4 вересня писали на багатьох російських ресурсах, там же з'явилося відео удару "Іскандерами" по скупченню українських бійців на відкритій місцевості.

"Тільки зараз нам стало відомо про деталі даної трагедії. Озвучувати підрозділ та кількість втрат ми не будемо, але подібне не повинно повторюватися. Тому до уваги всім військовослужбовцям, в тому числі прибувшим з навчальних центрів (НЦ), що подібні збори не повинні відбуватися. Бездрик знаходиться у 33 км від кордону і виявилося, що це ніяк не безпечне місце для подібного", - йдеться у повідомленні.

Генштаб ЗСУ ще не коментував цю інформацію.

Нагадаємо, 3 вересня російська армія випустила по Полтаві дві балістичні ракети під удар потрапили Інститут звʼязку і лікарня. 55 людей загинули і понад 200 постраждали.

У міністерстві оборони повідомили, що проміжок між тривогою і прильотом ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Також у міноборони запевнили, що у навчальному закладі не було жодного шикування ао зібрання.

Також нагадаємо, за останні два з половиною роки росія атакувала навчальний центр "Десна" на Чернігівщині, Яворівський полігон на Львівщині, казарми військової частина у Охтирці на Сумщині, полігон Нацгвардії в Дніпропетровській області, казарми морпіхів у Миколаєві та місце шикування бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області.