Україна змушена думати про план "Б" у війні з росією на 2025 рік, - WSJ

Україна змушена думати про план "Б" у війні з росією на 2025 рік, - WSJ

США та європейські країни підштовхують Україну до того, щоб вона сформулювала надійний план того, чого може досягти за наступний рік війни.

Про це з посиланням на "офіційних осіб" пише видання WSJ.

У статті йдеться про те, що США та європейські союзники все ще підтримують довгострокову заявлену мету президента України Володимира Зеленського — витіснити росію з усієї території України.

"Зараз, коли росія продовжує повільно досягати успіхів на полі бою, а підтримка Заходом України демонструє ознаки втоми, Україні, можливо, доведеться розробити більш реалістичний план, принаймні на наступний рік війни, на думку європейських дипломатів. Це могло б допомогти західним чиновникам переконати своїх виборців у необхідності надання Україні зброї та допомоги", - зазначається у матеріалі.

"Високопоставлені європейські посадовці кажуть, що Києву повідомили: повна перемога України вимагатиме від Заходу підтримки на сотні мільярдів доларів, чого ні Вашингтон, ні Європа реально зробити не можуть", - наголошується у статті WSJ.

Нагадаємо, США ще розмірковують над тим, чи надавати Україні дозвіл на удари вглиб території рф західною зброєю. Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі 11 вересня прибули у Київ.

10 вересня Блінкен сказав, що він і Ламмі доповідатимуть президенту Байдену і прем'єр-міністру Британії Кіру Стармеру, які потім обговорять питання зняття заборони для України під час зустрічі у п'ятницю, 13 вересня.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що у вересні представить у США "план перемоги України у війні" президенту Джо Байдену, а також ознайомить з ним кандидатів у президенти Дональда Трампа і Камалу Гарріс.