Судитимуть «головну телевізійницю» самопроголошеної «лнр»

Судитимуть «головну телевізійницю» самопроголошеної «лнр»

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо колабораційної діяльності «генеральної директорки» «ГТРК лнр», яка проводить інформаційну діяльність на підтримку агресора у співпраці з окупаційною адміністрацією.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Правоохоронці встановили, що колишню директорку школи Олену Прасолову у березні 2023 року призначили на цю посаду за російським законодавством.

Раніше вона також очолювала «офіційний друкований орган лнр» - пропагандистську газету «Республика».

На посаді «генерального директора» «ГСУП «Государственная телевизионая и радиовещательная компания лнр», підпорядкованого «министерству связи и массовых коммуникаций лнр», як пояснили в СБУ, правопорушниця продовжує пропагандистську підтримку російської агресії.

«Керівниця телерадіокомпанії формує її інформаційну політику, бере участь в теле- та радіоефірах, дає інтерв’ю для програм, спрямованих на дискредитацію дій української влади та Збройних сил України, підтримку кремлівської диктатури, виправдання російських воєнних злочинів. Пропагандистський контент, виготовлений за її участю та за її керівництва, поширюється через цифрове та аналогове телебачення, радіомовлення та соцмережі», – зазначили у Службі.

Обвинувальні матеріали за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України щодо очільниці пропагандистського медіа скерували до суду.

Жінку оголосили у розшук. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, слідчі Служби безпеки скерували до суду матеріали завершених кримінальних проваджень щодо трьох пропагандистів з Луганщини.