Ексдепутат, директорка ПК та бойовик: до 10 років тюрми загрожує колаборантам з Новоайдару та Кремінної

Ексдепутат, директорка БК та бойовик: до 10 років тюрми загрожує колаборантам з Новоайдару та Кремінної

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колаборантів, які співпрацюють з агресором та займають керівні посади в окупаційних адміністраціях Новоайдару та Кремінної.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Один з них - колишній працівник військкомату та депутат селищної ради, який з 2022 року очолює “відділ земельних відносин” в “адміністрації Новоайдарського району лнр”. За даними слідства, у вересні 2023 року під час влаштованих окупантами псевдовиборів зрадник керував “територіальною виборчою комісією” та “забезпечував необхідні результати для представників “єдіной росії”.

Також фігуранткою є 64-річна очільниця “відділу культури, молоді та спорту” “адміністрації Новоайдарського району лнр”. До 2014 року вона була директоркою Перевальського палацу культури, взяла активну участь в організації фейкового референдуму й відтоді працює в окупаційних владних структурах.

За інформацією СБУ, у тимчасово захопленій ворогом Кремінній начальником “відділу внутрішньої політики” місцевої окупаційної адміністрації став колишній бойовик НЗФ самопроголошеної “лнр”. З 2014 року мешканець Рубіжного воював проти України у складі “казачого збройного угруповання імені Платова”, а у 2022-му - прибув до рідного міста разом з російськими військами. Після того, як на чолі окупаційної влади в Кремінній став інший бойовик російського бандформування, правопорушника призначили на керівну посаду.

Фігуранти отримали від СБУ підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Обвинувальні акти щодо двох із них вже скерували до суду. Санкція статті передбачає до 10 років тюрми та конфіскацію майна.

Нагадаємо, судитимуть "головну телевізійницю" самопроголошеної "лнр".