Соратник Трампа висловив план припинення війни в Україні, який включає "демілітаризовану зону"

Соратник Трампа висловив план припинення війни в Україні, який включає "демілітаризовану зону"

Кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії сенатор Джей Ді Венс виклав потенційний підхід адміністрації Трампа до припинення війни росії в Україні.

Він заявив, що вирішення конфлікту може включати створення "демілітаризованої зони" на українській території, яка зараз окупована росіяєю, повідомляє The Washingtion Post.

"Мені здається, що це виглядає так, як Трамп сідає, каже росіянам, українцям, європейцям: вам, хлопці, потрібно з’ясувати – як виглядає мирне врегулювання? І, ймовірно, це виглядає як нинішня лінія розмежування між росією та Україною, яка стає демілітаризованою зоною", – сказав Венс у середу в ефірі "Шоу Шона Райана".

Запропонована демілітаризована зона, додав Венс, буде "потужно укріплена, щоб росіяни не вторглися знову". У рамках мирного плану, сказав Венс, Україна збереже свою незалежність в обмін на гарантію нейтралітету, тобто Україна не приєднається до НАТО чи інших "союзних інституцій".

Венс не уточнив, хто контролюватиме "демілітаризовану зону", але сказав, що "поточна лінія розмежування" залишиться, тобто Україна, на його переконання, не повертатиме свою територію, яку зараз окупувала росія.

"Незрозуміло, чи буде запропонована демілітаризована зона на території, окупованій росією чи Україною. Коментарі Венса є найбільш чітким і останнім планом війни, запропонованим на сьогоднішній день республіканцями", - додає WP.

Зазначимо, що Венс також не сказав, чому на його думку, на такий план має погодитися росія, адже немає жодних предпосилок того, що Кремлю потрібна тільки нині окупована територія, а не вся Україна.

Нагадаємо, Трамп неодноразово заявляв, що в разі обрання президентом США припинить війну в Україні ще до своєї інавгурації. Проте його конкурентка Камала Гарріс запевняє, що Трамп здасть Україну за 24 години.