Київ неймовірний", – Майкл Дуглас поділився своїми враженнями щодо України

Київ неймовірний", – Майкл Дуглас поділився своїми враженнями щодо України

Американський актор та кінопродюсер Майкл Дуглас приїхав до Києва. Зокрема він поділився своїми враженнями про місто та країну під час війни.

Про це він розповів інтерв'ю ТСН.

Згідно зі слів актора, приїхавши до української столиці, він був певний, що він перебуває в надійних руках.

"Сюди приїхали перші леді з багатьох країн. Ми з сином почувалися в безпеці. Хоча я не знав, чого чекати, і не думав, яке Київ дивовижне місто", - розказав Дуглас.

Кінопродюсер зізнався, що уявляв столицю України, можливо, як східний Берлін після повалення стіни. Проте його очікування зовсім не справдилися.

"Київ неймовірний. Закликаю вас показувати людям за межами України, як люди тут продовжують своє життя, як вони тримаються разом. Для мене бачити на вулицях сміливість звичайних людей – це дуже надихає", - заявив американський актор.

Він згадав, що був ще у коледжі, коли розпочалася війна з В'єтнамом, яка розділила державу. А зараз він опинився у країні, яка є дуже об'єднаною, навіть попри те, що війна триває так довго.

"Я знаю, що з'явилася втома. Але ви повинні розуміти, що це чудове нагадування Америці, яка плекає свою демократію 278 років і має свої проблеми. Але ж наскільки вона важлива! Демократія вимагає багато зусиль від усіх", - сказав Майк Дуглас.

А найбільше з усього актора вразила розбита дитяча лікарня "Охматдит".

"Прицільний удар. Важко уявити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбити дитячу лікарню, навіть в умовах війни", - заявив Дуглас.

Він додав, що в Америці ще більше зрозуміли рівень жорстокості ворога, з яким наразі ведуть боротьбу українці.

Нагадаємо, що американський актор Майкл Дуглас відвідав четвертий Саміт перших леді та джентльменів у Києві, як посол доброї волі ООН.