Суддю-зрадника з Луганщини судитимуть за трьома статтями

Суддю-зрадника з Луганщини судитимуть за трьома статтями

Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно «судді верховного суду лнр».

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Фігуранту інкримінували публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідування встановило, що у 2014 році суддя Луганського окружного адміністративного суду зрадив присягу та почав співпрацювати з ворогом. Восени наступного року «голова лнр» призначив його керувати «Краснодонським міськрайонним судом лнр».

У кінці вересня 2021 року чоловік став «суддею верховного суду лнр». Восени минулого року обвинуваченого перепризначив на цю посаду президент рф згідно з російським законодавством терміном на 6 років.

Також зазначається, що фігурант сприяє формуванню «правової системи» у псевдореспубліці, приймаючи незаконні судові рішення. Наразі його оголосили у розшук.

Спеціальне досудове розслідування ‒ ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, до 10 років тюрми загрожує колаборантам з Новоайдару та Кремінної.