Під житло для переселенців на Полтавщині залучать неуспадковані приміщення

Під житло для переселенців на Полтавщині залучать неуспадковані приміщення

На Полтавщині житловий фонд, який не успадкували, використають для поселення вимушених переселенців.

Про це Укрінформу повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

"У нас зараз понад 160 тисяч ВПО проживають в області. Понад 60 різних центрів для вимушених переселенців є в громадах. Ми спільно з громадами створюємо новий проєкт із забезпечення житлом наших переселенців. Є відумерла спадщина, яка не використовується. Коштом співфінансування громад та області така відумерла спадщина може ремонтуватись і надаватися як житло для внутрішньо переміщених осіб", - розповів очільник Полтавської ОВА.

Як пише видання, команда ОВА ініціювала використання приміщень, які не успадкували, для поселення ВПО. У громадах виявили понад 100 житлових будинків, що можуть віднести до відумерлої спадщини. До комунальної власності тергромад області вже прийняли 32 об’єкти.

Пронін також зазначив, що наразі внутрішньо переміщені особи можуть знайти прихисток на Полтавщині, серед доступних варіантів – місця тимчасового проживання. В області є 64 місця тимчасового проживання на базі державних, комунальних та приватних закладів і установ. Нині вільні для заселення 309 місць.

Нагадаємо, завершується реконструкція будівлі колишньої школи у Мочулках Клеванської територіальної громади (Рівненщина) під житло для ВПО з Луганщини.