В ISW оцінили, до яких дій операція на Курщині стимулювала росію

В ISW оцінили, до яких дій операція на Курщині стимулювала росію

У суботу, 14 вересня, Україна та росія здійснили вже третій обмін військовополоненими з початку операції на Курщині, яка, ймовірно, спричинила короткостроковий ефект збільшення стимулів для рф до участі в обміні військовополоненими.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW)

Отже, 14 числа що росія повернула Україні 103 полонених, зокрема українських військовослужбовців, які захищали "Азовсталь" у Маріуполі на початку 2022 року, а ще  військовослужбовців Національної поліції, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту України тощо.

Водночас Міністерство оборони рф заявило, що Україна повернула 103 особи, яких ЗСУ захопили в Курській області.

Крім того, попередній обмін військовополоненими відбувся 13 вересня, під час якого повернули по 49 людей з кожного боку.

"Українські офіційні особи неодноразово підкреслювали, що операція під Курськом посилила переговорний потенціал України щодо обміну полоненими з росією, після того, як кремль послідовно відкидав спроби України вести переговори про обмін полоненими", - зазначили аналітики.

Можна побачити, що частота обмінів полоненими значно зросла після початку операції українських військ у на Курщині, що розпочалася ще 6 серпня.

Так обидві сторони обміняли загалом по 267 полонених під час трьох останніх обмінів.

Нагадаємо, що аналітики розповіли про успіхи української армії в Курській області.