ЗСУ продовжують просування на Курщині – ISW

ЗСУ продовжують просування на Курщині – ISW

Українські військові мають успіхи на курському напрямку.

Про це йдеться у звіті ISW (Інституту вивчення війни).

Так в їхньому останньому звіті вказано, що Збройні сили просунулися у Глушковському районі, де досі присутності Сил оборони не фіксували.

До того ж українські бійці просунулися на південь від Веселого, яке знаходиться на південний захід від селища Глушкове і за три кілометри від кордону. Про подібне просування свідчать геолокаційні кадри за 13 вересня.

Водночас, за даними вже російських джерел, на які посилаються аналітики, ЗСУ проводять атаки на схід від Веселого, тобто  на південний захід від села Глушкове в районі Нового Путі, Веселого і Медвежого.


Наразі в Інституту вивчення війни вважають, що російським військовим, ймовірно, доведеться перекинути додаткові підрозділи з інших частин фронту до Курської області, аби створити таке угруповання сил, яке здатне вести тривалу контрнаступальну операцію. 

Особливо у звіті наголошуються на тому, що у більшості з задіяних підрозділів бракує бойового досвіду. Нприклад, російські повітряно-десантні війська, які нещодавно були передислоковані до Курської області з передової в Україні, наразі несуть основну відповідальність за контратаки на Курщині.

"Це свідчить, що російське військове командування може мати намір задіяти підрозділи, які вважаються більш "елітними" або боєздатними для відвоювання території. Російські військові, безсумнівно, будуть змушені передислокувати частини, які вже беруть участь у наступальних операціях, або оперативні резерви з України до Курської області, щоб сформувати боєздатні підрозділи, необхідні для проведення великої контрнаступальної операції, а потім охороняти кордон від вторгнення", - пояснили в ISW.

Нагадаємо, що у ISW немає підтверджень, що росіяни повернули 10 селищ.