Буданов пояснив, коли росія планує закінчити війну в Україні

Буданов пояснив, коли росія планує закінчити війну в Україні

росія хотіла б завершити війну в Україні до кінця 2025 - початку 2026 року своєю перемогою, бо вже з літа 2025 року в неї почнуться серйозні проблеми в економіці та виникне необхідність мобілізації.

Про це заявив очільник ГУР Кирило Буданов із посиланням на російські дані, про що пише  "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що подібні проблеми здатні підірвати соціально-політичну ситуацію в рф.

«2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го - він для них ключовий. Вони і хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, російської федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в росії наддержаву, до чого вони прагнуть», - розповів Буданов на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві 13-14 вересня, організованій Фондом Віктора Пінчука.

Керівник ГУР пояснив, що "всі проблеми у них почнуться влітку 25-го року", оскільки об'єднаються фінансово-економічний та соціально-політичний фактори.

Наразі ж, згідно зі слів Буданова, росія вже бореться з тяжкою економічною ситуацією.

"Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося", -  сказав Кирило Буданов.

Крім того, як зазначив очільник розвідки, у росії вже є проблеми з армією.

"У цей період вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трошки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним", - пояснив ситуацію керівник української воєнної розвідки.

Він додав, що війна вже торкнулася великого прошарку населення рф.

Буданов також повідомив, що ккількість добровольців скорочується, що призвело до зростання одноразових виплат при підписанні контракту вже до 2 млн грн.

Також на росіян вплинуло переміщення бойових дій у їхню країну.

"Це змінило світогляд. До цього все російське населення жило в парадигмі, що, хай там що, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі... І ось із першими вибухами, скажімо так, у москві та територією російської федерації і так далі, цей міф було зруйновано», - заявив Кирило Буданов.

Нагадаємо, що Буданов пояснив, чи зможе рф знищити енергосистему України.