В Україні заборонять мобілізацію чоловіків до 25 років наказом Міноборони

В Україні заборонять мобілізацію чоловіків до 25 років наказом Міноборони

В Україні чоловіків віком від 18 до 25 років заборонять мобілізувати окремим наказом, поки відповідний законопроєкт №11379-д досі перебуває на розгляді Верховної Ради.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, посилаючись на заяву спікера парлаенту Руслана Стефанчука під час засідання Ради.

При цьому Стефанчук не уточнив, хто видасть наказ не мобілізуквти цю категорію чоловіків.

"Стефанчук відповів, що сьогодні дійсно була нарада, але всі деталі він озвучити не може. Прийнято рішення, що буде офіційним наказом, припинити мобілізацію 18-25 річних, поки законопроєкт на розгляді. А тих, кого встигли мобілізувати, щоб їх не було відправлено на штурмові дії. Також він погодився, що це питання потребує негайного рішення. Але ще треба зрозуміти, яким чином буде замінено у війську тих людей, які були мобілізовані", - додав Гончаренко.

Народна депутатка Ірина Геращенко розповіла подробиці про наказ.

За її словами відбулася погоджувальна рада за участі керівництва Міноборони (МО) і Генштабу.

"За підсумками прийнято рішення, що невідкладно видано наказ МО про неможливість мобілізації осіб 18-25 років, які мають статус обмежено придатних. Також особи, які вже мобілізовані (18-25, обмежено придатні) не можуть бути відправлені на 0, в штурмові війська. І на наступні пленарні тижні буде винесено законопроєкт 11379-д, який узаконить ці норми офіційно й закріпить норму щодо демобілізації обмежено придатних 18-25 років", - зазначила Геращенко.