На Донеччині росіяни стратили військового ЗСУ ударом меча: прокуратура розпочала розслідування

На Донеччині росіяни стратили військового ЗСУ ударом меча: прокуратура розпочала розслідування

На Донеччині органи прокуратури розпочали розслідування за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця представниками ЗС рф.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора і публікує фото.

Зазначається, що 17 вересня в одному з Telegram-каналів опублікували допис щодо ймовірної страти українського захисника представниками ЗС рф у м. Новогродівка.

"На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук", - йдеться у повідомленні.

"Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета — знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок. Лише спільними зусиллями ми можемо покарати це зло", - наголосив генеральний прокурор Андрій Костін.

Наразі проводиться низка невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджуються обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб. У рамках кримінального провадження спрямовані доручення та запити до відповідних компетентних служб та установ. 

Омбудсмен Дмитро Лубінець також відреагував на страту українського військового.

"Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів? Направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони росії", - написав він.