Рейтинг за результатами НМТ-2024: яке місце у Луганщини та шкіл області

Рейтинг за результатами НМТ-2024: яке місце у Луганщини та шкіл області

Ресурс “Освіта.ua” склав рейтинг областей за результатами НМТ-2024 року, у якому Луганська область посіла четверте місце.

Відповідний рейтинг опублікували на сайті “Освіта.ua”.

“Області України в таблиці ранжовано за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих випускниками шкіл кожної області у 2024 році”, - йдеться у повідомленні.

Так, Луганська область у рейтингу посіла четверте місце із середнім балом 137,48. Врахували результати 681 учня з 55 шкіл, які склали 2488 тестів. Поріг “склав/не склав” подолало 95% від усіх учасників тестування.

Перші три місця у рейтингу зайняли Львівська, Київська та Волинська області.

Крім того, ресурс назвав ТОП-200 шкіл України за результатами НМТ. У ньому - жодної школи з Луганщини.

    

Водночас у рейтингу шкіл Луганської області перше місце посідає Лисичанський ліцей № 17 з рейтинговим балом 131,7,друге - Ліцей багатопрофільний міста Сєвєродонецька (130,9). Також у першій десятці - сєвєродонецькі ліцеї “Колегіум” (126,8), “Ювенес” (123,5) та № 1 (123).

“Школи в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ, та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи”, - зазначили укладачі рейтингу.

Нагадаємо, випускники з Сєвєродонецька отримали максимальні бали на НМТ.