Зеленський сподівається на "крапку у війні" з росією вже у 2024 році

Зеленський сподівається на "крапку у війні" з росією вже у 2024 році

Президент України Володимир Зеленський вважає, що другий саміт миру має вже у 2024 році "поставити крапку у війні з росією".

Про це він сказав на пресконференції з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Ми маємо максимально посилити Україну, щоб уже цього року організувати другий саміт миру — саміт, який зможе поставити крапку в цій війні, саме таку крапку, яка ніколи не стане трьома крапками", - сказав Зеленський.

Говорячи про план перемоги, який він анонсовував, Зеленський сказав, що він "розрахований на рішення, які мають статися починаючи з жовтня до грудня місяця". У такому разі, вважає Зеленський, план спрацює.

"У більшості своїй рішення щодо плану залежать саме від нього. Від інших союзників також, але є пункти, які залежать саме від позитивної волі і підтримки Сполучених Штатів. Дуже розраховую, що він підтримає цей план", – сказав він.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Україна хоче скликати другу зустріч для досягнення справедливого мирного врегулювання в Україні до виборів у США у листопаді, цього разу за участю росії.

Іспанське видання EFE писало, що Зеленський працює над односторонньою дорожньою картою, яка прагне завершити війну цієї осені та покладається на міжнародний тиск на росію для досягнення миру на прийнятних для Києва умовах.