Колаборантам, які забезпечують надходження «митних платежів» окупантам на Луганщині, «світить» 15 років

Колаборантам, які забезпечують надходження «митних платежів» окупантам на Луганщині, «світить» 15 років

Служба безпеки України зібрала докази злочинної діяльності ворожих поплічників, які співпрацюють із загарбниками на керівних посадах в окупаційній «таможне» та реалізують російську «митну політику» на Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Обидва зловмисники почали співпрацю з ворогом після 2014 року. Вони працевлаштувались у незаконних «митних органах лнр», сформованих росіянами одразу після взяття під контроль ділянки українсько-російського кордону.

Наразі вони очолюють структурні підрозділи «Луганской таможни», яку окупанти у 2022 році підпорядкували «южному таможенному управлению фтс рф».

Одним із правопорушників є 40-річний мешканець Антрациту, у 2022 році призначений начальником «таможенного поста Антрацитовский».

Зрадник керує незаконним «митним органом» на підставі наказів «федеральной таможенной службы» та звітує перед окупантами про результативність своєї роботи.

Також фігуранткою кримінального провадження є 42-річна жителька Алчевського району.

У 2022 році вона добровільно стала «начальником правового отдела Луганской таможни».

Зловмисниця консультує населення щодо юридичних норм держави-агресорки у сфері митного регулювання та сприяє інтеграції захопленої ворогом території у законодавчий простір рф.

Обом особам повідомили про підозру за ч. 7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Розслідування проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури. 

Нагадаємо, у державній зраді підозрюють кількох правоохоронців з Луганщини. Зокрема - експрокурора.