Нардеп від "Слуги народу" Одарченко незаконно перетнув кордон з Румунією, - ЦПК

Нардеп від "Слуги народу" Одарченко незаконно перетнув кордон з Румунією, - ЦПК

Під час засідання Вищого антикорсуду стало відомо про те, що народний депутат фракції "Слуга народу" Андрій Одарченко незаконно перетнув кордон з Румунією.

Про це повідомляє Центр протидії корупції з посиланням на НАБУ.

"Депутат перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області. Також повідомляють, що спікер Верховної Ради відрядження для виїзду Одарченка за кордон не оформляв", - йдеться у повідомленні.

Прокурор САП у зв’язку з втечею депутата внесла клопотання про стягнення застави. Також є клопотання про зміну запобіжного заходу з застави на варту.  

Нагадаємо, про те, що Одарченко зник або покинув територію України стало вдомо 18 вересня. Прокурор САП припустила, що Одарченко покинув територію України через Закарпатську область. Саме туди він виїхав у перші дні повномасштабного вторгення рф.

Одарченка обвинувачують у спробі підкупу тодішнього голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму. . Раніше він вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Він також мав не відлучатись за межі України без дозволу суду, прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та утриматися від спілкування з свідками.

САП повдомила, що ініціювала стягнення застави та оголошення в розшук нардепа.

Нещодавно з України втік нардеп від партії "Слуга народу" Артем Дмитрук. Він виїхав з Києва в Одеську область, а ісля цього втік за кордон у Молдову. Через виїзд депутата Дмитрука правоохоронці розпочали кримінальне провадження та провели обшуки у прикордонників. Також Дмитруку повідомили про підозру через побиття військового у 2023 році.