До 9 років тюрми за співпрацю з окупантами засудили екскерівника лікарні з Луганщини

До 9 років тюрми за співпрацю з окупантами засудили екскерівника лікарні з Луганщини

За матеріалами Служби безпеки України до 9 років за ґратами заочно засудили колишнього гендиректора КНП “Щастинська міська лікарня”, який співпрацює з окупаційною адміністрацією рф.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Чоловіка визнали винним у колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування довело, що очільник лікувального закладу з перших днів окупації пішов на співпрацю з ворогом. Вже у березні 2022 р. його призначили “головним лікарем “государственного учреждения “Счастьенская городская больница лнр”.

“На цій посаді він не займається лікуванням пацієнтів, утім, виконує адміністративні, розпорядчі та господарські функції. Зловмисник взаємодіє з чиновниками місцевої окупаційної адміністрації та т.зв. “министерства здравоохранения лнр”. Він неодноразово брав участь в пропагандистських телепрограмах, у яких звинувачував Україну в руйнуванні будівель у місті Щастя, у т.ч. міської лікарні, дякував рашистам за допомогу, заявляв, що “россия тут навсегда”, - розповіли в СБУ.

Наразі колаборант перебуває у розшуку.  Початок відбування покарання рахуватиметься з дати його затримання.

Слідчі дії проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, ГУ НП в Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, колаборантам, які забезпечують надходження «митних платежів» окупантам на Луганщині, «світить» 15 років.