Керівник МЗС Великої Британії порівняв путіна з рабовласником

Керівник МЗС Великої Британії порівняв путіна з рабовласником

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі прямо звинуватив володимира путіна в керуванні "мафіозною державою" і порівняв його з рабовласником.

Про це він сказав у промові в Раді Безпеки ООН,  виступ Леммі опублікований на йтого сторінці в X.

Леммі посилався на спадщину рабства, щоб націлитися на поведінку путіна під час вторгнення в Україну, і звинуватив російський уряд у грубому порушенні міжнародного права, стверджуючи, що він виступає на захист "Глобального Півдня".

"Ваше вторгнення — у ваших власних інтересах, — сказав він. "Щоб розширити свою мафіозну державу в мафіозну імперію. Імперія, побудована на корупції".

Він додав: "Пане президенте, я говорю не лише як британець, як лондонець і як міністр закордонних справ. Але я кажу російському представнику, що я стою тут також як темношкірий чоловік, чиї предки були вивезені в ланцюгах з Африки під дулом рушниці, щоб бути поневоленими, чиї предки піднялися і боролися у великому повстанні поневолених. Імперіалізм - мені це відомо", – сказав Леммі.

Нагадаємо, Леммі перебував у Києві з візитом 11 вресня. Говорячи про свої враження від Києва, де Леммі був вперше, він сказав: "Ви розумієте, що тут панує бліц-дух. Це національні зусилля. Справа не лише в політиках, а й у всьому народі, який сповнений рішучості боротися за свою країну та протистояти цьому сучасному імперіалізму, про який багато хто з нас думав, що бачив задвірку минулого століття".