Сєвєродонецька МВА передала лисичанам техніку для будівництва фортифікацій на Сході

Сєвєродонецька МВА передала лисичанам техніку для будівництва фортифікацій на Сході

Красноріченська СВА та Сєвєродонецька МВА передали техніку лисичанським комунальникам, які продовжують зводити фортифікаційні споруди на Сході України.

Про це розповів начальник управління ЖКГ Лисичанської МВА Олег Голуб, повідомляє Лисичанська міська військова адміністрація.

У МВА нагадали, що працівників комунальних підприємств Лисичанської громади залучили до будівництва оборонних укріплень та фортифікаційних споруд. 

“З 14 березня 2024 року комунальники нашої громади розпочали зведення фортифікаційних загороджень. Спершу ми вийшли рити протитанкові рови на своїй техніці. Згодом інші громади Луганської області доєдналися до нас. Приміром, Красноріченська СВА та Сєвєродонецька МВА передали нам свою техніку, й ми посилили роботу з нарощення бойових можливостей оборонних рубежів. Зараз чекаємо техніку від Кремінської МВА та інших громад”, - розповів Олег Голуб.

Також повідомляється, що за сім місяців комунальники звели майже 300 бліндажів, 80 капонірів під техніку й майже 9 кілометрів траншей.

“Ми виконуємо рішення Ради оборони Луганської області, яка спрямувала наші дії на посилення обороноздатності небезпечних напрямків. Бригада, яка була сформована з-поміж працівників комунальних підприємств Лисичанської громади, укомплектована необхідною технікою, обладнанням та паливно-мастильними матеріалами. Скажу відверто, люди самі просилися на роботи, бо усвідомлюють, що це їх вклад в Перемогу. За ці 7 місяців, що хлопці працюють, вирито понад 60 кілометрів протитанкових ровів, 17 кілометрів ВОПів й майже 100 вогневих позицій», – додав в.о. начальника Лисичанської МВА Руслан Садовський.

Раніше повідомлялося, що КП Луганщини допомагають будувати фортифікаційні споруди.