Підтримували окупантів ще з 2014 року:  “депутати лнр” отримали нові підозри

Підтримували окупантів ще з 2014 року:  “депутати лнр” отримали нові підозри

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомили про нову підозру двом “депутатам народної ради лнр першого скликання”. Стосовно ще одного “народного обранця” обвинувальний акт вже скерували до суду.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Усім особам інкримінували добровільне обрання до незаконного органу влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, фігуранти ‒ мешканці Луганщини, які почали підтримувати окупантів ще з 2014 року. Це ексдепутати міських рад від нині забороненої “Партії регіонів” та колишній заступник теркому профспілки.

Улітку 2023 року вони зареєструвалися “кандидатами в депутати народної ради лнр першого скликання” від ворожої політичної партії “єдина росія”.

За результатами вересневих тогорічних виборів їх усіх обрали до складу “народної ради” псевдореспубліки.

Також один ще додатково став “головою комітету народної ради з питань охорони здоров’я, освіти, науки, культури, праці та соціальної політики, сім’ї, молоді, спорту та туризму”.

“Вони беруть участь у засіданнях, голосують за прийняття так званих “законів” і таким чином сприяють “інтеграції” захопленої території Луганщини до рф”, - розповіли у прокуратурі.

Також повідомляється, що раніше усіх осіб притягували до відповідальності за вчинення ряду злочинів проти основ нацбезпеки України (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі усіх фігурантів оголосили у розшук.

Досудове розслідування ведуть слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ зібрала доказову базу чотирьох "депутатів" "народного совета лнр", які у вересні 2022 року проголосували за "закон о референдуме".