Фінансування єВідновлення у 2025 році планують скоротити, - нардеп

Фінансування єВідновлення у 2025 році планують скоротити, - нардеп

У проєкті бюджету на 2025 рік, який уряд подав до Верховної Ради, фінансування програми єВідновлення з боку держави відсутнє. Передбачили лише 500 млн грн грантових коштів від Банку розвитку Ради Європи.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат України, голова ТСК з захисту прав ВПО Павло Фролов.

Він зауважив, що з початку запуску у травні 2023 року на єВідновлення спрямували 13,5 млрд грн, тому скорочення фінансування очікується суттєве.

“На сьогодні понад 68 тис. родин вже отримали компенсації за єВідновленням. За пошкоджене майно, залежно від категорії держава  виплачує до 200 тис. грн або 200-500 тис. грн. Водночас на придбання нового житла або відбудову знищеного видаються житлові сертифікати, середня сума якого становить 1,6 млн грн”, - сказав нардеп.

Він додав, що разом з колегами по парламенту має намір вносити правки до бюджету та вимагати від Уряду знайти кошти й забезпечити належне фінансування програми, яка допомагає постраждалим українцям розв'язати житлові проблеми.

Нагадаємо, з 27 грудня 2023 року українці, які мають житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно, можуть подати заяву про бронювання коштів для придбання нової домівки.