Запрацював вебпортал Мінсоцполітики: заяви на соцпослуги можна подавати онлайн

Запрацював вебпортал Мінсоцполітики: заяви на соцпослуги можна подавати онлайн

27 вересня міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович анонсувала запуск Соціального вебпорталу електронних послуг Мінсоцполітики – soc.gov.ua. В особистому кабінеті вже можна подавати онлайн-заяву на отримання соціальних послуг.

Ці та інші можливості презентували у межах диджитал-форуму “GLOBAL DIGITAL SOCIAL FORUM 2024: можливості для громад”, повідомляє Мінсоцполітики.

“Я дійсно рада повідомити, що сьогодні ми запускаємо наш Єдиний соціальний портал. Це тільки старт. Ми хочемо, щоб надалі у цій системі була вся соціальна історія людини. Відтак буде зручно звертатися з питань соціального захисту, коротко вносячи інформацію про себе. І сама система підбиратиме та пропонуватиме ті види підтримки, які для людини можуть бути доступні”, – сказала Жолнович.

Подати заяву на отримання соціальних послуг можна в особистому кабінеті Соціального порталу Мінсоцполітики за посиланням.

“Тобто звертатися до найближчого органу соціального захисту населення у громаді необов'язково – достатньо скористатися порталом. Там також можна  залишити повідомлення про людину або сім’ю, яка потребує соціальної підтримки, та відстежувати статус звернень”, – розповіли у міністерстві.

За словами Костянтина Кошеленка, заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO), соціальні послуги – це лише перший етап розвитку Соціального порталу Мінсоцполітики. Надалі функціонал наповнюватимуть. Зокрема, у планах – доповнити функціонал можливістю подавати заяви на призначення соціальних допомог. 

Нагадаємо, у Мінсоцполітики планують запровадити базову допомогу родинам ВПО.