Сіверськодонецьке тролейбусне управління закупило партію РЕБів та дронів

Сіверськодонецьке тролейбусне управління закупило партію РЕБів та дронів

Сіверськодонецьке тролейбусне управління здійснило закупівлю чотирьох комплектів систем радіоелектронного захисту та десяти FPV-дронів.

Про це йдеться у системі Prozorro.

Загальна сума закупівлі: 1 798 960 гривень, 427 500 гривень з яких коштують дрони.

Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг, відповідно до документації, – Дніпро.

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 23 жовтня 2024 року.

В обґрунтуванні до закупівлі керівник Сіверськогодонецького тролейбусного управління Андрій Гноєвий зазначив, що ці прилади закупили на потреби СБУ.

Тендер оголосили 26 вересня, у цей же день визначився переможець. Ним стало ТОВ "МОТУМ". Згідно з даними YouControl, підприємство зареєстрували пів року тому.

Його основна діяльність – “Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту”, однак перелік КВЕДів у підприємства широкий – від вирощування зернових культур до організування поховань (загалом 157).

Його керівник Ігор Державін з Запоріжжя окрім цього підприємства володіє ще двома фірмами.

YouControl позначає ТОВ "МОТУМ", як підприємство, до якого необхідна особлива увага. Серед факторів – недостатній розмір статутного капіталу, широкий перелік зареєстрованих видів діяльності, місцезнаходження в житловому фонді, недостатній строк існування та велика кількість підрозділів CPV.

“Велика кількість підрозділів CPV може свідчити про те, що учасник є прикриттям для інших учасників (бере участь для імітації конкуренції, приймає участь у закупівлях по яких не має відповідного досвіду або товарів). Може свідчити про те, що цей учасник був створений особами пов’язаними із замовниками/групою замовників і постачає їм практично всі товари, що вони закуповують. Партнерство з недобросовісним контрагентом може мати негативні фінансові наслідки, тому потребує належної обачності”, – йдеться на сайті Prozorro.

Нагадаємо, у липні Сіверськодонецьке тролейбусне управління провело тендер на закупівлю 153 комплектів FPV-дронів.