ISW не знайшов підтвердження заяв захоплення росіянами Макіївки

ISW не знайшов підтвердження захоплення росіянами Макіївки

У росії заявили про захоплення Макіївки Луганської області, однак аналітики американського Інституту вивчення війни не підтверджують цю інформацію.

Про це йдеться у звіті організації від 2 жовтня.

“2 жовтня міністр оборони росії Андрій Бєлоусов заявив, що підрозділи 3-ї мотострілецької дивізії (20-ї загальновійськової армії) Московського військового округу нещодавно захопили Макіївку і зараз просуваються в напрямку Рубців (західніше Макіївки та на схід від Оскіла). Проте ISW не знайшов підтвердження того, що російські сили захопили Макіївку”, – сказано у документі.

Також в Інституті повідомили, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Сватового: “Геолокаційні кадри, опубліковані 2 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Нововодяного (на південний захід від Сватового)”.

Нагадаємо, Луганська ОВА повідомляла, що бойові дії на Луганщині 2 жовтня точилися поблизу Макіївки, Греківки, Андріївки, Стельмахівки та Балки Журавки (Невського).

Раніше ISW повідомляв, що російські війська здійснили підтверджені наступи на північний захід від Кремінної та непідтверджені наступи на захід від Сватового на тлі продовження наступальних операцій 30 вересня та 1 жовтня.