Експрокурору та колишньому ДСНСнику з Луганщини загрожує довічне ув’язнення за держзраду

Експрокурору та колишньому ДСНСнику з Луганщини загрожує довічне ув’язнення за держзраду

СБУ викрила на державній зраді та колабораціонізмі двох мешканців Луганської області, які служать ворогу в окупаційних структурах «мвд» та «мчс».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Одним із фігурантів є колишній прокурор однієї з окружних прокуратур Луганської області, який в умовах воєнного стану зрадив присязі та перейшов на бік окупантів.

Він залишився у захопленому ворогом Новоайдарі та вступив на службу до окупаційної поліції.

Правоохоронці встановили, що експрокурора призначили «начальником штабу» у «омвд россии новоайдарский».

Зловмиснику повідомили про підозру. Триває досудове розслідування, яке проводять слідчі ТУ ДБР, розташованому у Краматорську.

Також слідчі СБУ скерували до суду обвинувальні матеріали щодо колишнього керівника пожежно-рятувального підрозділу ДСНС у Луганській області. Колаборант отримав посаду начальника «государственной пожарно-спасательной части №29 Станично-Луганского ГПСО мчс лнр».

Чоловіка оголосили у розшук.

Фігуранти відповідатимуть перед законом за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 7 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи з викриття колаборантів проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та Національної поліції України за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора.

Нагадаємо, експрикордонника з Луганщини підозрюють у дезертирстві та колабораціонізмі.