Експрикордонника з Луганщини підозрюють у дезертирстві та колабораціонізмі

Експрикордонника з Луганщини підозрюють у дезертирстві та колаборанстві

За процесуального керівництва прокурорів Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомили про підозру військовослужбовцю прикордонної служби з Луганщини.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Чоловіку інкримінують дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану та добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 4 ст. 408, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що солдат 24 березня 2022 року самовільно залишив місце служби - район виконання завдання відділу прикордонної служби у Сєвєродонецькому районі Луганської області.

“Перебуваючи на тимчасово окупованій території, колишній прикордонник, з метою переслідування своїх корисливих інтересів, підтримав окупаційну владу та почав співпрацю з державою-агресором рф”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фігурант добровільно погодився на пропозицію, обійняв посаду “інспектора” та розпочав “службу” у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, - підрозділі “відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху вмвс рф “Старобільський”.

Досудове розслідування ведуть слідчі Другого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Краматорську, оперативний супровід - Головний відділ внутрішньої та власної безпеки “Захід” ДПСУ.

Раніше повідомлялося, що прокурори Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби.