“Живемо, немов в якомусь кіно”: у ДСНС розповіли про роботу рятувальника з Луганщини

“Живемо, немов в якомусь кіно”: у ДСНС розповіли про роботу рятувальника з Луганщини

У рубриці “Герої без зброї” в ДСНС України опублікували історію рятувальника з Луганщини Станіслава Мовчана.

У матеріалі йдеться, що Станіслав вже 11 років служить у лавах ДСНС. З початку повномасштабного вторгнення він брав участь у рятувальних операціях. Евакуював мирних жителів, доставляв гуманітарні вантажі у Бахмут та сусідні населені пункти. У Харкові працював на інженерній техніці, яку рятувальники використовують у розборах завалів після ворожих влучань.

“Одним із найскладніших випробувань для рятувальника стала участь в евакуації людей після підриву Каховської ГЕС у Херсоні. Він допомагав постраждалим, евакуйовував людей у безпечні зони, доставляв гуманітарну допомогу та, після зниження рівня води, очищав території від небезпечних залишків”, - розповіли у ДСНС. 

У Харкові рятувальника залучали до ліквідації наслідків обстрілу будівельного гіпермаркету "Епіцентр" і житлової багатоповерхівки.

“Складно сприймати реалії сьогодення. Живемо, немов в якомусь кіно – перед очима згарище, яке просіюється, щоб знайти рештки людей. Найжахливіше, що ще вчора вони планували, які саме купувати шпалери чи ламінат для свого дому, а сьогодні ми сподіваємося знайти хоч якусь частинку, щоб ідентифікувати цих людей по ДНК”, – поділився Станіслав.

Наразі чоловік продовжує працювати у ДСНС Луганщини.

“Його мрія – повернутися додому, до мирного Лисичанська та Привілля, улюблених міст, які обов'язково залишаться українськими”, – наголосили у службі.

Раніше "Сєвєродонецьк онлайн" розповідав, як зараз працює ДСНС Луганщини.