КНДР може ввести війська в Україну на підтримку росії, – міноборони Південної Кореї

КНДР може ввести війська в Україну на підтримку росії, – міноборони Південної Кореї

Північна Корея, ймовірно, розгорне членів своїх регулярних збройних сил в Україні на підтримку росії.

Про це заявив у вівторок глава міноборони Південної Кореї Кім Йон Хен, що є останньою ознакою поглиблення військової співпраці між Пхеньяном і Москвою, повідомляє The Korea Times.

Ця оцінка була зроблена на тлі того, що Північна Корея прагне зміцнити зв’язки з росією, що підкреслюється двосторонньою угодою, яка включає положення про взаємну оборону, підписану лідером Північної Кореї Кім Чен Ином і президентом росії володимиром путіним на саміті в червні.

"Оскільки росія та Північна Корея підписали взаємний договір, схожий на військовий альянс, можливість такого розгортання є високоймовірною", — заявив Кім Йон Хен законодавцям під час засідання парламенту.

На цьому тлі лідер КНДР Кім Чен Ин казав, що нещодавній звіт про втрати північнокорейських військ на окупованій росією території поблизу східноукраїнського міста Донецьк також, ймовірно, відповідає дійсності.

Минулого тижня Kyiv Post з посиланням на джерела в розвідці повідомила, що шість північнокорейських офіцерів загинули і ще троє були поранені в результаті українського ракетного удару 3 жовтня. 

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ином підписали двосторонній договір, який зобов’язує кожну сторону надати негайну військову допомогу іншій у разі збройної агресії проти однієї з них.

путін під час візиту до КНДР назвав поставки західної зброї Україні для ударів по цілях на російській території "грубим порушенням узятих на себе західними країнами обмежень у рамках різноманітних міжнародних зобов'язань".

рф після повномасштабного вторгнення почала зближуватися з країнами-ізгоями Іраном і КНДР, налагоджуючи з ними військове співробітництво. За даними західних розвідок, рф отримує зброю з КНДР в обмін на технології і продукти харчування. Іран поставляє рф "шахеди" і технології з їхнього виробництва.

Пентагон вважає, що потрібно стежити за тим, чи не з'являться на полі бою в Україні війська Північної Кореї на боці росії.