Справи пропагандиста Свідовськова та луганського координатора “лдпр” вже у суді

Справи пропагандиста Свідовськова та луганського координатора “лдпр” вже у суді

СБУ скерувала до суду обвинувальні акти щодо луганського пропагандиста та керівника осередку партії жириновского у самопроголошеній “лнр”.

Про це повідомляє ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Зазначається, що Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо двох колаборантів з Луганщини, які проводять системну інформаційно-пропагандистську діяльність на користь агресора.

Досудове розслідування доведено, що колишній журналіст регіональної телекомпанії Леонард Свідовськов співпрацює з ворогом з 2014 року. Спочатку він працював на рашистському телеканалі “новороссия”, потім отримав керівну посаду у “гтрк лнр”.

“З початком широкомасштабної війни колаборант під контролем окупаційної адміністрації рф поширює антиукраїнський контент, фейки та виправдовує російських воєнних злочинців.

Виготовлена ним “авторська” пропагандистська продукція транслюється через т.зв. «ДТРК лнр», соцмережі та YouTube”, - розповіли у відомстві.

Другим зловмисником є “координатор” “луганського регіонального відділення політичної партії лдпр” Максим Уваров.

Через незаконні вибори, влаштовані окупантами у вересні 2023 року, він увійшов до складу самопроголошеного “народного совєта лнр” та очолив фракцію партії жириновського в окупаційному органі влади.

“Його передвиборча інформаційна кампанія була спрямована на втягування мешканців окупованої Луганщини у російські політичні процеси та легалізацію окупаційної влади через імітацію “виборів”.  Колаборант систематично брав участь у медійних заходах, телеефірах, відкривав офіси “лдпр”, проводив збори та наради, публічно висловлював підтримку путіну та збройним формуванням країни-терориста”, - йдеться у повідомленні.

Фігуранти отримали повідомлення про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до 12 років тюрми та конфіскацію майна.

Обвинувальні матеріали перебувають на розгляді в суді. Колаборантів оголосили у розшук.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Раніше "Сєвєродонецьк онлайн" розповідав, які місцеві пропагандисти багато років "продають" Луганщині "русскій мір".