Судитимуть «міграційницю» з Сіверськодонецька та ще двох «силовиків», які працюють на окупантів

Судитимуть «міграційницю» з Сіверськодонецька та ще двох «силовиків», які працюють на окупантів

СБУ завершила досудове розслідування та оголосила у розшук трьох мешканців Луганщини, які керують структурними підрозділами незаконних «правоохоронних органів» на окупованій частині області. Серед них – начальниця підрозділу з питань міграції незаконного «отдела мвд рф Северодонецкий».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед обвинувачених у колабораціонізмі – колишній луганський правоохоронець, який у 2014 році зрадив присязі, воював проти України у складі проросійських терористичних угруповань, потім служив окупантам у лавах «мвд лнр».

За це у листопаді 2022 року окупанти призначили його начальником «управления федеральной службы исполнения наказаний россии по лнр». На цій посаді він працював до початку 2024 року.

За даними СБУ, за цей час у катівнях «лнр» незаконно ув’язнили, піддали тортурам та знущанням сотні репресованих росіянами українських громадян.

Також правоохоронці зібрали доказову базу щодо «и.о. прокурора Попаснянского района лнр», призначеного в липні 2022 року. Раніше він обіймав в угрупованні «лнр» посаду «зампрокурора Алчевска».

Ще однією фігуранткою стала начальниця підрозділу з питань міграції незаконного «отдела мвд рф Северодонецкий», яка відповідає за примусову видачу населенню російських паспортів.

Раніше на аналогічній ділянці вона працювала у «поліції» окупованого Сокологірська (стара назва Первомайськ) на Луганщині.

Зловмисники обвинувачуються за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі.

Матеріали щодо них перебувають на розгляді в суді.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, викрили трьох «силовиків» «лнр», які незаконно засудили українських військовополонених.