Дрони Сил оборони України атакували військовий аеродром рф в Адигеї: здійнялася пожежа

Дрони Сил оборони України атакували військовий аеродром рф в Адигеї: здійнялася пожежа

У ніч проти 10 жовтня Сили оборони України завдали вогневого ураження по аеродрому "Ханська", що в Республіці Адигея рф.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Зокрема під удар потрапив склад боєприпасів, що розташований на території військового об’єкта. В районі цілі відмічалася робота ворожої ППО, зафіксовано займання.

"Відомо, що на аеродромі базувалися літаки Су-34 та Су-27. Більш детальна інформація щодо наслідків ураження уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Генштаб також зазначив, що завдання виконали силами і засобами Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Російські пабліки повідомляють про велику пожежу на аеродромі.

Astra пише, що жителі Адигеї масово обговорюють у чатах нічну атаку на військовий аеродром "Ханська". Зокрема, поширюється аудіо невстановленої особи, яка вимовляє: "Атакували військовий аеродром дрони, там іде війна справжня, у Родниківці на аеродромі". Роднікове — селище, розташоване поруч зі станицею Ханська і буквально прилягає до військового аеродрому.

Місцева влада після удару дронами організувала евакуацію населення цього селища.

Нагадаємо, у ніч проти 9 жовтня підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали вогневого ураження по 67-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління міноборони рф, що в Брянській області.